Feieren har hindret branner i flere hundre år

Feieren har hindret branner i flere hundre år Å hindre brann er feierens viktigste oppgave. Slik har det vært i flere hundre år. I dag er det i tillegg et stort fokus på å redusere miljøskadelig utslipp fra fyring.  Årsaken til de fleste bybrannene i tidligere tider var dårlige peiser og piper. For å redusere bybrannene, ble det startet kontroll og feiing av pipene. Slik startet historien om feierfaget og de første faglærte feierne kom til Bergen fra København på 1600-tal

Feieren har hindret branner i flere hundre år

Å hindre brann er feierens viktigste oppgave. Slik har det vært i flere hundre år. I dag er det i tillegg et stort fokus på å redusere miljøskadelig utslipp fra fyring. 

Årsaken til de fleste bybrannene i tidligere tider var dårlige peiser og piper. For å redusere bybrannene, ble det startet kontroll og feiing av pipene. Slik startet historien om feierfaget og de første faglærte feierne kom til Bergen fra København på 1600-tallet.

  • Feierfaget har en stolt og sterk tradisjon, samtidig som det har utviklet seg. I dag brukes moderne teknologi og utstyr for å utføre best mulig arbeid. Det er miljøvennlig fyring og brannsikkerhet hjemme hos den enkelte som feieren er mest opptatt av, sier Line Holtberget, leder i Feiermesternes Landsforening.

Feiermesternes landsforening 75 år

16. juni 1945 samlet 23 feiermestere seg i Oslo og stiftet Feiermesternes Landsforening. I år feirer foreningen 75 år og jubileumsmarkeringen vil feires i Oslo neste år. Samtidig blir det utgitt en bok om Feiermesternes landsforenings og feierfagets historie i Norge. Feiermesternes Landsforening er en allmennyttig, fri og uavhengig organisasjon som arbeider for å fremme brannsikkerheten i Norge. Foreningen har 800 medlemmer.

 

For ytterligere informasjon, kommentarer og intervjuer, ta kontakt med:

Feiermesternes Landsforening

v/leder Line Holtberget

Mail: line@www.feiermester.org

TEL: 928 37 396

 

Annonse
Annonse